Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto više od mjesec dana hrvatski inovatori i poduzetnici dobili su svoj prvi specijalizirani program podrške – Get Started in Health Innovation s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi. Program je pokrenut od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske koji već duži niz godina razvijaju ekosustav i zajednicu inovatora. S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 13 timova
  • 33 članice i člana tima
  • 60% ženskih članova tima
  • 21 član tima s obrazovanjem u području bioznanosti
  • 6 doktora znanosti i 4 studenta doktorskog studija u području biomedicine

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su i BioCentar, Medicinski fakultet u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, KBC Sestre milosrdnice, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Xellia Pharmaceuticals i PharmaS.

Jedan od 13 timova je i CollisGriseo o kojima više slijedi u nastavku.

Fotografirao: Siniša Peleš

CollisGriseo

Problem koji su uočili braća Krešimir i Ivan Dželalija, zasigurno zahvaća velik broj zdravstvenih djelatnika, a to je sastavljanje rasporeda na radnom mjestu i raspodjela dežurstva. Kod planiranja radnog vremena, organizator smjene često se susreće s izazovima uvažavanja želja djelatnika za pojedinim smjenama, odabira djelatnika za odrađivanje dežurstva, iznenadnim promjenama nakon sastavljanja rasporeda i slično. Kako bi riješili ove izazove i povećali zadovoljstvo djelatnika, žele inovirati i modernizirati proces sastavljanja rasporeda te olakšati odluke organizatora smjene.

Ivan Dželalija, dr. med. je specijalizant treće godine na KBC-u Split. Ima znanje i vještine potrebne za implementaciju ideje i izradu digitalnog rješenja.


Dr. sc. Krešimir Dželalija je fizičar, poslijedoktorand na Sveučilištu u Splitu s iskustvom na području numeričke fizike te ima potrebna znanja i vještine za kreiranje modela optimizacije. 

Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Facebook
Twitter
LinkedIn