O projektu i o organizatorima

Organizatori

unizg-sveučilište-u-zagrebu-logotip
smion-logo-FTHI
Eit-health-logo-co-founded-by-the-european-union
unizg-sveučilište-u-zagrebu-logotip

Sveučilište u Zagrebu (UNIZG) vodeća je obrazovna institucija u Hrvatskoj s 31 fakultetom, 3 umjetničke akademije te sveučilišnim centrima i odjelima s preko 7.000 znanstveno-nastavnog osoblja i 62.000 upisanih studenata.

Sveučilište je odlikuje izvrsnost u nastavi i istraživanju, pridonoseći 60 posto ukupnog znanstvenog rada hrvatskih sveučilišta.

UNIZG je snažno predan inovativnim aktivnostima s ciljem djelovanja kao generator tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja. Sveučilište i njegovi fakulteti usko surađuju s domaćom farmaceutskom industrijom i zdravstvenim ustanovama. Više od 15 lokalnih pružatelja zdravstvenih usluga su bolnice za podučavanje Medicinskog fakulteta UNIZG, a mnogi su uključeni kao suradničke institucije.

Aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu kao EIT Health Hub-a vodi Sveučilišni centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) koji podržava istraživačke grupe UNIZG-a u pripremi i provedbi RDI projekata, partnerstvu s industrijom, komercijalizaciji istraživanja i stvaranju poslovanja. UNIZG služi kao EIT Health Hub u Hrvatskoj od kraja 2018. implementirajući inicijative za inovacije, transfer tehnologije i poduzetničko obrazovanje i podršku usmjerene na lokalnu zajednicu.

Sva ta iskustva dovela su do identifikacije potreba zajednice kojima se ovaj projekt bavi. Članovi tima koji će podržati provedbu projekta su: voditelj TTO-a/vd voditelja CIRTT-a, kao i stručnjaci za inovacije, poslovni razvoj i komunikaciju.

smion-logo-FTHI

Smion je inovacijska agencija koja djeluje s misijom izgradnje inovativnog startup i poduzetničkog ekosustava koji potiče rast.

Uvjereni smo da su upravo kreativnost i ambicija ključni pokretači promjena u svijetu te vjerujemo u važnost i snagu ideja i potencijal koji imaju pri transformiranju industrije, zajednice i života. iz tog razloga pokrenut je i Forward to Health Innovation.

Smion tim specijaliziran je za razvoj alata, resursa i programa za razvoj startupa u ranoj fazi, od validacije ideje do pristupa tržištu. Uz strukturiran pristup, iskustvo te fleksibilnost, usmjereni smo na izgradnju ekosustava startupa pružanjem niza rješenja prilagođenih kako bi okupili zajednicu, potaknuli nove ideje, izgradili kapacitete osnivača, stvorili partnerstva i uspostavili prepoznate programe za startupe.

Eit-health-logo-co-founded-by-the-european-union

EIT Health osnovan je 2015. godine kao “zajednica znanja i inovacija” (KIC) ,europskog instituta za inovaciju i tehnologiju (EIT). Pruža rješenja koja će europskim građanima omogućiti da žive dulje, zdravije živote promičući inovacije povezujući prave ljude i prave teme preko europskih granica, tako da se inovacije mogu dogoditi na sjecištu istraživanja, obrazovanja i poslovanja – u korist građana.