Proces prijave je otvoren, ali mjesta su ograničena! Djelujte brzo i iskoristite ovu jedinstvenu šansu.

Zašto se prijaviti odmah?

Ograničen broj mjesta: Samo 15 timova će imati priliku sudjelovati. Prijavite se što prije da osigurate svoje mjesto u programu.

Kontinuirana evaluacija: Naše pravilo “prvi prijavi, prvi u selekciji” znači da će vaše prijave biti odmah obrađene i odluka će biti donesena neovisno o ostalim podnesenim prijavama. Obavijest o intervjuu stiže unutar 5 dana od prijave, s konačnom odlukom već 3 dana nakon intervjua.

Krajnji rok: Ne čekajte posljednji trenutak jer mjesta mogu biti popunjena. Prijavite se prije 8. svibnja 2024. da ne propustite ovu rijetku priliku.

Sve što vas zanima o programu prije prijave saznajte na online Q&A sesiji -> 30. travnja u 11:00!

Registracija: https://bit.ly/FHI24QA2

Tijek programa:

od 8.4. do 8.5.2024.
Selekcijski postupak

Prijave su otvorene, mjesta ograničena! Brzom prijavom osiguravate šansu među 15 timova za sudjelovanje. Naš "prvi prijavi, prvi u selekciji" pristup garantira brzu obradu i neovisnu selekciju. Očekujte poziv na intervju unutar 5 dana, s odlukom u sljedeća 3 dana. Krajnji rok za prijavu je do 8. svibnja 2024. Ne propustite ovu priliku!

od 10.5. do 30.6.2024.
Validacija potrebe i ideje

Temelj na kojem gradite svoju inovaciju, usmjerena na validaciju potrebe i ideje. Istražujete tržište i definirate ključne potrebe koje vaša inovacija rješava, razvijate početni prijedlog vrijednosti i upoznajete se s regulatornim zahtjevima. Kroz ovu fazu, dobivate neprocjenjive povratne informacije od stručnjaka, što omogućava usklađivanje vašeg rješenja s tržišnim potrebama.

Ishodi za uspješan tim:

 • Izražena nezadovoljena korisnička potreba
 • Strukturirane povratne informacije od 5+ kliničkih dionika
 • Karakterizacija tržišnog okruženja i konkurentskih rješenja
 • Osmišljena vrijednosna ponuda za vlastito rješenje
 • Opis ključnih korisničkih i tehničkih značajki minimalno održivog proizvoda (MVP).

od 1. do 4.7.2024.
Mid-Term Bootcamp

Bootcamp kao dio procesa selekcije kandidata za naprednu u fazu programa - Advance to Health Innovation. Bootcamp pruža priliku timovima koji su završili prethodnu fazu programa da napreduju a novim kandidatima da se pridruže programu. Kandidate će ocjenjivati panel iskusnih poduzetnika, stručnjaka u zdravstvu i investitora. Svi kandidati moraju dokazati u tržišnu potrebu validiranu kroz kontakt s korisnicima i postavljen koncept MVP-a s opisom ključnih korisničkih i tehničkih značajki.

Bootcamp je jednodnevni event zatvorenog tipa na kojem će nakon radionica timovi demonstrirati svoj napredak kroz pitch s naglaskom na validaciju problema i rješenja. Pitch prezentiraju pred panelom , a nakon pitcha i prije konačne odluke organiziran će biti i speed mentoring gdje će timovi moći dobiti feedback na pitch i raspraviti planove za daljnji razvoj.b

U Advance to Health Innovation fazu programa imaju priliku ući svi timovi koji zadovolje selekcijske kriterije, neovisno o tome jesu li sudjelovali u prethodnog fazi.

od 3.7. do 6.12.2024.
Advance to Health Innovation - Dokaz koncepta (POC) i spremnost na prikupljanje informacija

Ova faza vodi startup timove kroz testiranje prototipa, usklađivanje ponude s potrebama tržišta, razvoj poslovne strategije i pripremu za financiranje. Dobivate priliku iterativno poboljšati svoje rješenje prema povratnim informacijama stručnjaka, pripremiti se za predstavljanja i pregovore s kupcima i investitorima.

Ishodi za uspješan tim:

 

Strukturirane povratne informacije kliničkih dionika iz 5+ različitih okruženja

 • Strateški plan i plan razvoja
 • Plan akvizicije kupaca i ostvarenja prihoda (Path-to-Payment)
 • Prototip ključnih modula rješenja (za provjeru koncepta)
 • Povratne informacije od 5+ donositelja poslovnih odluka
 • Plan prikupljanja financiranja i prezentacija za investitore
 • Povratne informacije od 5+ donositelja poslovnih odluka
 • Plan prikupljanja financiranja i prezentacija za investitore
 • Povratne informacije od 5+ donositelja poslovnih odluka
 • Plan prikupljanja financiranja i prezentacija za investitore
 • Plan prikupljanja financiranja i prezentacija za investitore
prosinac 2024.
Finalni Demo dan

Događaj će okupiti investitore, dionike startup i zdravstvenog ekosustava.

Prezentirati će program, finaliste i odabrati pobjednička rješenja. Svi će dionici imati priliku umrežiti se moderiranom networkingu se kako bi ojačali ekosustav. Rezultati projekta bit će predstavljeni zajedno sa svim partnerima.

Tu nije kraj..

Vaša ideja, trud i rad sada dolaze do izražaja - vrijeme je da svoju ideju realizirate i zasjate u punom sjaju.

Što dobivam prijavom?

Znanje

 • strukturu procesa i znanje za oblikovanje poslovne prilike i izlazak na tržište

 • know-how potreban za istraživanje i razvoj

 • Prilagođeni edukacijski programi i radionice koji pokrivaju sve od razvoja proizvoda do poslovnog planiranja u 4 aspekta razvoja zdravstvene inovacije.

Mreža

 • umrežavanje s partnerima programa iz lokalnog i međunarodnog health startup ekosustava, kompanijama iz zdravstvene industrije i EIT Health međunarodne zajednice

 • pristup multidisciplinarnim talentima i potencijalnim članovima tima koji vam nedostaju

 • Povezivanje: Mogućnost umrežavanja s ključnim dionicima u zdravstvu, uključujući pružatelje zdravstvenih usluga i investitore. Pristup stručnjacima iz industrije spremnima podijeliti svoje znanje i iskustvo.

 • Partnerstva: Otvorena vrata za suradnju i partnerstva s drugim startupima, istraživačima i poduzetnicima u ekosustavu.

 

Specijalizirana podrška

 • vodstvo startup trenera za napredovanje kroz program

 • specijalizirano mentorstvo liječnika, poduzetnika u zdravstvu, znanstvenika i mentora

 • razmjena iskustva između vršnjaka i timova u programu

 • pristup laboratorijskim resursima

 • prilagođenu podršku i smjernice za razvoj zdravstvenih inovacija slijedeći razvojni proces posebno prilagođen inovacijama u digitalnom zdravstvu

 • Individualni pristup svakom timu, osiguravajući usmjerenje prema konkretnim potrebama i ciljevima.

 

Pristup financiranju

 • stručna podrška u pripremi tima za financiranje

 • prilika za predstavljanje pred investitorima i partnerima na demo danu

 • pristup prema izvorima financiranja i podrške EIT Health zajednice

 • Priprema za Investicije: Alati i znanje potrebni za privlačenje investicija, uključujući kako najbolje prezentirati projekt investitorima.

 • Pristup Fondovima: Vodič kroz dostupne izvore financiranja, uključujući grantove i anđeoske investitore, povećavajući šanse za financijsku podršku.
 
 
 

Sve što ste ikada htjeli pitati, a možda niste znali kako - FAQ

Prijaviti se možete popunjavanjem online obrasca za prijavu dostupnog na našoj web stranici. Pobrinite se da u prijavi jasno opišete svoj projekt, tim i motivaciju za sudjelovanje u programu. Nakon podnošenja, vaša prijava će biti  brzo evaluirana, a odabrani kandidati će biti pozvani na intervju. Na temelju intervjua, donijet ćemo  odluku o vašem ulasku u program. Proces prijave otvoren je do popunjavanja svih mjesta ili najkasnije do 8. svibnja 2024.

Pozivamo inovatore, istraživače, zdravstvene profesionalce, i poduzetnike koji su u ranoj fazi razvoja svojih startupova, kao i one koji su već definirali i validirali specifičnu potrebu ili problem povezan sa zdravljem ljudi.  Potreba se na primjer može odnositi na prevenciju, upravljanje zdravljem, dijagnostiku bolesti ili na poboljšanje ishoda liječenja.  Tražimo pojedince i timove s jakom motivacijom za sudjelovanje u programu,  sposobnošću provođenja istraživanja potreba korisnika i kupaca te planiranja daljnjeg razvoja.

Program se sastoji od dvije ključne faze: Get Started in Health Innovation, koja se fokusira na početnu validaciju potrebe i ideje, i Advance to Health Innovation, gdje timovi rade na dokazu poslovnog i razvojnog koncepta i pripremi za prikupljanje financiranja. Svaka faza uključuje edukacije, mentoring sesije i intenzivno radno okruženje.

Sudionici mogu očekivati mentorstvo od iskusnih stručnjaka, pristup širokoj mreži dionika u zdravstvu, edukacije i radionice za razvoj poslovnih i tehničkih vještina, umrežavanje s investitorima kao i podršku u pripremi za prikupljanje financiranja. 

Da, program ima ograničen broj mjesta, maksimalno 15 timova. Proces selekcije za početni ulaz u program i Get Started in Health Innovation fazu odvija se na principu “prvi prijavi, prvi u selekciji”, s kontinuiranom evaluacijom prijava. Kandidati će proći kroz intervju nakon početne selekcije, a odluka o primitku bit će donesena brzo, unutar 3 dana nakon intervjua.

Advance to Health je napredna faza programa, te kriteriji uključuju prethodno jasno definiranu i validiranu potrebu ili problem povezan sa zdravljem ljudi i postavljen koncept MVP-a s opisom ključnih korisničkih i tehničkih značajki.   Značajna je i motivacija za sudjelovanje u programu  i prethodni rad na rješenju, odnosno pokazati sposobnost za razvoj i izlazak na tržište s rješenjem usklađenim s povratnim informacijama korisnika i kupaca.

Imaš još pitanja? Piši nam na health@smion.com ili nam se pridruži na online Q&A sesiji