Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Uzevši u obzir sve potrebne resurse i tehnologiju za razvoj poduzetničkih ideja iz područja zdravstva, BICRO BIOCentar bio je idealan izbor za mjesto održavanja aktivnosti u sklopu Get Started in Health programa. 

 

BICRO BIOCentar je osnovan 2015. godine uz pomoć fondova Europske unije, a osmišljen je kao inkubator koji će predvoditi razvoj biotehnologije u Hrvatskoj. Centar nudi:

 

  1. Savjetodavne usluge te najam opremljenih ili neopremljenih prostora za laboratorije i urede

  2. Mogućnost umrežavanja startup tvrtki ili već postojećih biotehnoloških kompanija sa sveučilištima, fakultetima, institutima i tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu

  3. Edukacije u području biotehnologije i kemije

  4. Laboratorijske jedinice: Mikrobiološkog laboratorija, Laboratorija za staničnu biologiju, Laboratorija za izolaciju i pročišćavanje, Bioanalitičkog laboratorija I-Kemija, Bioanalitičkog laboratorija II-Proteomika

Startup ekosustavi u bioznanosti

Upravo u BIOCentru u utorak, 12.04.2022.g, održano je predavanje na temu startup ekosustava i inovacija u bioznanosti. Predavanje je održao Filip Stipančić iz inovacijske agencije Lean Startup Hrvatska. 

Sudionici su imali priliku naučiti razliku između startupa i scaleupa, regulatornim uvjetima za razvoj i komercijalizaciju inovacija te poslušati više o primjerima dobre prakse u Europi. 

U sklopu predavanja sudionicima je predstavljen Get Started in Health program za koji prijave traju do 18. svibnja 2022. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn