Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto manje od dva tjedna 12 hrvatskih inovatora i poduzetnika odabrano je za sudjelovanje u drugoj godini specijaliziranog programa podrške – Get Started in Health Innovation. Program je pokrenut s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske.

S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 12 timova
  • 44 članice i člana tima
  • 50% ženskih članova tima

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su AstraZeneca te Selvita koji su se pridružili kao partneri programa, što stvara odličnu sinergiju između farmaceutske industrije, biotehnologije i timova koji su spremni preoblikovati zdravstvenu industriju.

Jedan od 12 timova je i Zeleni recept o kojem više slijedi u nastavku.

Tim Zeleni Recept fokusira se na rješavanje problema nedovoljne razine tjelesne aktivnosti u populaciji putem propisivanja zelenog recepta pacijentima od strane liječnika obiteljske medicine. Cilj tima je upućivanje pacijenata na programe tjelovježbe unutar doma zdravlja kako bi se smanjili redovi čekanja za fizikalnu terapiju i poboljšala razina tjelesne aktivnosti u populaciji.

Lorena Bosnar, doktorica medicine, obnaša funkciju voditeljice projekta, dok Lovorka Kovačec, također doktorica medicine, pridonosi timu svojim stručnim znanjem. Matija Dunaj, ravnatelj Fitnes učilišta i kineziolog s bogatim iskustvom u projektima slične tematike, surađuje s Nacionalnim zavodom za javno zdravstvo i drugim udrugama kako bi osigurao uspješnu provedbu programa tjelovježbe.

Dragana Tišma, kineziolog, preuzima ulogu voditelja programa tjelovježbe, dok Lucija Skalicki, doktorica medicine, pridonosi svojim medicinskim znanjem. Anita Struški, glavna sestra Doma zdravlja, Ino Protrka, ravnatelj Doma zdravlja, i Karlo Oštrogonac, voditelj fizioterapeuta Doma zdravlja, također su ključni članovi tima.

Helena Orehovački, farmaceutica, aktivno sudjeluje u projektu kao članica farmakoterapijskog savjetovališta, dok Aleksandar Glušćević, doktor medicine, obnaša funkciju pomoćnika za kvalitetu Doma zdravlja. Danijela Rašić Markota, doktorica medicine, vodi službu fizikalne medicine Doma zdravlja.

Svi članovi tima Zeleni Recept surađuju sinergijski kako bi postigli ciljeve projekta i poboljšali razinu tjelesne aktivnosti u populaciji. Njihova raznolika stručnost i zajednička predanost osiguravaju uspješnu provedbu programa tjelovježbe i pozitivan utjecaj na zdravlje i dobrobit pacijenata.

Sada, ovaj tim započinje svoje putovanje prema uspjehu u inovacijama u zdravstvu, spreman preoblikovati industriju i donijeti pozitivne promjene. Želimo im puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Sve one koji su propustili prijaviti se na ovaj program te žele pratiti poduzetnički put ovih timova, pozivamo da prate naše društvene mreže LinkedinFacebook i Instagram.

P.S. Više poduzetničkih znanja, vještina i prilika šaljemo u našim newsletterima, na koje se možeš prijaviti ovdje.

Priliku za karijeru te otvorene pozicije uvijek možeš pogledati na TeamUp webu.

Facebook
Twitter
LinkedIn