Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Forward to Health Innovation Demo Day

Značajno događanje, Demo day kojim se obilježio završetak programa Get Started In Health Innovation održalo se u petak, 01. prosinca uz kvalitetne pitcheve, zanimljiv panel i ono nezaobilazno, umrežavanje.

Demo day 
okupio je sve zainteresirane sudionike zdravstvenog startup ekosustava, startupe, ali i investitore te posjetitelje koji su htjeli nešto više saznati o programu i zdravstvenim idejama i inovacijama.

Okupljene je pozdravio prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom Sveučilišta u Zagrebu, 
prof.dr.sc. Tomislav Josip Mlinarić i time otvorio ovo istaknuto događanje. Filip iz inovacijske agencije Smion koja je suorganizator programa upoznao nas je s motivacijom i potrebama za pokretanje Get Started In Health Innovation programa.

Kako bi pobliže otkrili važnosti razvoja ekosustava organiziran je 
uvodni panel koji je bio sjajan doprinos programu i događaju prvenstveno zbog panelista.

Nikolina Skaron
, M.D., voditeljica Odjela za pristup tržištu i korporativne poslove tvrtke AstraZeneca, dr. sc. Ino Protrka, M.D., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb Centar te dr. sc. Adrijana Vinter, voditeljica odjela za otkrivanje lijekova i članica uprave tvrtke Selvita S.A.kroz raspravu su iskazali raznolike stavove i iskustva iz drugih zemalja poput Poljske i Ujedinjenog Kraljevstva. Upravo ova panel rasprava koju je moderirala Vlatka Petrović, voditeljica ureda za transfer tehnologije na Sveučilište u Zagrebu ističe važnost razmjene iskustava različitih predstavnika. Važno je sagledati mišljenje i pružatelja zdravstvenih usluga, multinacionalnih kompanija, istraživača i akademije kao i sudionika startup ekosustava jer svi oni zajedno trebaju djelovati s istim ciljem, unapređenjem startup ekosustava za više dobro.

Na Demo day-u Get Started in Health Innovation programa osim panela nestrpljivo su se iščekivali pitchevi šest timova koji su ušli u drugu fazu programa Get Started In Health Innovation. Timovi su pred investitorima, predstavnicima tri fonda, Kristian Asani, senior associate at Silicon GardensStevica Kuharski, partner at Fil Rouge Capital te Renata Brkić, managing partner at Feelsgood Capital predstavili svoje inovacije.
Timovi Emhance, Mamini, Medqual Analytics, Morbus, Novela Medica i Nume Health odgovarali su na na ponekad provokativna, ali konstruktivna pitanja te ostvarili priliku za prve razgovore o investicijama.

S dosadašnjim rezultatima i aktivnostima programa Get Started In Health Innovation u kojem su sudjelovale čak dvije generacije, 27 startupa i čak preko 60 polaznika upoznao nas je Filip te je najavio iskaz interesa za sudjelovanje u programu u 2024. godini.

Cilj Get Started In Health Innovation programa je osnažiti i podržati inovativne startupe u području zdravstvene tehnologije u Hrvatskoj te im pomoći u uspjehu na globalnom tržištu. Prijave za Forward to Health Innovation 2024 su otvorene, a više informacija možete saznati klikom na poveznicu.

Potrebno je istaknuti i zahvaliti se tvrtkama Selvita, AstraZeneca te British Embassy Zagreb koji su ponosni sponzori cjelokupnog programa.

Facebook
Twitter
LinkedIn