Forward to Health Innovation

GSHI 2023

Prije nešto više od mjesec dana hrvatski inovatori i poduzetnici dobili su svoj prvi specijalizirani program podrške – Get Started in Health Innovation s ciljem podupiranja start-up timova koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi. Program je pokrenut od strane Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub) i Lean Startup Hrvatske koji već duži niz godina razvijaju ekosustav i zajednicu inovatora. S obzirom na nedostatak sličnih programa koje će podržati zdravstvene inovatore u Hrvatskoj i tržište koje višestruko raste, program se činio kao rješenje na ove izazove i potrebe. 

Program je već postigao značajne rezultate te se može pohvaliti sljedećim brojkama:

  • 13 timova
  • 33 članice i člana tima
  • 60% ženskih članova tima
  • 21 član tima s obrazovanjem u području bioznanosti
  • 6 doktora znanosti i 4 studenta doktorskog studija u području biomedicine

Važnost provođenja ovog programa prepoznali su i BioCentar, Medicinski fakultet u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, KBC Sestre milosrdnice, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Xellia Pharmaceuticals i PharmaS.

Jedan od 13 timova je i Corona Dentis o kojem više slijedi u nastavku.

Fotografirao: Siniša Peleš

Corona Dentis

Dario Novak primjećuje nedostatak kvalitetnih platformi za edukaciju stomatologa. Trenutni načini edukacije uglavnom podrazumijevaju posjete kongresima koji temama često zaostaju za modernim inovativnim postupcima, Također, tvrdi kako su polaznici dosta često nemotivirani jer su takve vrste edukacije obavezne. S druge strane sponzorirana predavanja često gube objektivnost jer je pri prezentiranju u fokusu samo jedan proizvod koji se želi ispromovirati. Rješenje ovih izazova vidi u razvoju jedinstvene edukativne platforme koja će nuditi on-demand sadržaj bez sponzorskih opterećenja što ostavlja slobodne ruke predavačima za objektivnije predavanje.


Dario je diplomirao na Stomatološkom falkultetu u Zagrebu 2016. godine, od tada je zaposlen u privatnoj poliklinici Dentum u Zagrebu i područje interesa su mu protetika, digital Smile-design te minimalno invazivni postupci sa naglaskom na estetiku. Od 2018. godine drži predavanja kao Key opinion leader za DMG GmbH, proizvođača stomatoloških materijala sa sjedištem u Hamburgu, Njemačka. Član je Hrvatskog društva za estetsku dentalnu medicinu. Osnivač je platforme Coronadentis.com u sklopu koje drži online predavanja i hands-on radionice uživo. Predavanja također održava u regiji a zemlje koje je dosada obišao sa edukacijama su Hrvatska, Slovenija, Srbija i Kosovo.

Želimo mu puno sreće u nastavku programa i daljnjem poslovnom razvoju!

Facebook
Twitter
LinkedIn